Er du en av de heldige som kan sette seg på flyet til Syden eller ta en biltur over landets grense – husk at du bør bestille ferieoppholdet ditt med ditt Eika Kredittkort. Du får gratis reise- og avbestillingsforsikring i tillegg til gode reklamasjonsmuligheter dersom noe skulle skje.

Skal du ut på tur i den store verden ønsker vi å gi deg noen råd for at ferien din skal bli så god som mulig. Ta med deg disse tipsene i kofferten, så er du klar for ferien:

  1. Velg lokal valuta
    Har du opplevd at selgere i utlandet gjerne vil få deg til å betale i norske kroner når du drar frem kortet? Ikke gå i den fella – det er lønnsomt for dem, men ikke for deg, fordi du må betale et gebyr for veksling. Den beste kursen får du ved å betale i lokal valuta, selv på dagsturer til Sverige eller helgetur til Danmark.

  2. Behov for cash i ferien?
    Husk at du alltid får gebyrfrie minibankuttak i valuta i utlandet når du tar ut kontanter med kredittkortet fra oss. Igjen, husk å velge lokal valuta dersom du får spørsmål om det i minibanken.

  3. Betal kontaktløst
    For beløp under 500 kr så kan du betale kontaktløst uten å taste PIN-koden din. Har du Google Pay, så kan du bruke mobilen din til å betale med – og bare la lommeboka ligge igjen på hotellet. Eller du kan bruke smartklokken din med Fitbit Pay eller Garmin Pay. Slik kan du beskytte PIN-koden din og betaling i ferien blir tryggere. 

Det kan være lurt å sette på regionsperre på kortet ditt, slik at det kun kan benyttes i utvalgte deler av verden. På denne måten kan du redusere faren for svindel og misbruk. Regionsperre kan du enkelt sette på eller fjerne i mobil- og nettbanken.

God tur!

Psst! Ennå ikke fått kredittkort fra oss? Det er aldri for sent å søke.