De fleste av oss ønsker et trygt og godt liv uten økonomiske bekymringer. Et godt tips er derfor å bruke noen av årets feriepenger til å skape nettopp dette. Vi anbefaler at du i tillegg sparer litt ekstra hver måned gjennom en spareavtale, slik at du kan skape en økonomisk trygghet for deg selv. Ved å sette pengene dine i aksjefond, kan du oppnå en høyere avkastning på sparepengene dine enn å la dem stå i banken*. Derfor mener vi at sparing er verdens beste idé! 

Kanskje har de rett, de som hevder at det beste tidspunktet for endring alltid er nå! Ta derfor en titt på tipsene våre, enten du ønsker å komme i gang med sparing eller du ønsker å øke sparingen din, før du tar deg en velfortjent sommerferie. Hvis du heller ønsker å prate med en av våre dyktige rådgivere, gjør vi det gjerne - helt gratis! 

Vi har Norges mest fornøyde fondskunder - og bedre skal vi bli!

Slik kan feriepengene dine vare litt lenger:

Betal ned dyre smålån, kredittkortregninger og betal regninger som forfaller snart

Det er alltid lurt å tilbakebetale dyr gjeld først. Betal derfor tilbake dyre smålån og utestående kredittkortregninger. Da kan du spare mye i rentekostnader hver måned. Få også oversikt over hvilke regninger som kommer og betal dem med en gang.

Betal eventuell baksmell på skatten.

Hvis du har fått baksmell på skatten kan noen av feriepengene benyttes til å betale denne. Betaling av baksmell kan for mange være et ekstra stort innhugg i hverdagsøkonomien, og derfor kan feriepengene ofte komme godt med når dette skal betales.

Opprett en bufferkonto 

Sett av penger på en egen konto, en såkalt bufferkonto. På denne måten har du penger i bakhånd hvis du skulle trenge litt ekstra ved en senere anledning, og fortsett å sette inn penger utover høsten. Sett opp et automatisk trekk, gjerne på samme dag som du mottar lønn. Da slipper du å bli fristet til å bruke pengene på noe annet istedenfor. Les mer om bufferkonto.

Fyll opp BSU kontoen din hvis du er under 34 år

Fra 2021 det mulig å spare 27.500 kroner på BSU-konto i året og få opptil 5.500 kroner i skattefradrag hvert år. Dette gjelder kun for deg som ikke allerede eier din egen bolig. Sjekk ut de nye reglene og les mer om BSU.

Opprett et sparemål

Enten du sparer til egen leilighet eller til pensjon, er det ingen hemmelighet at det er enklere å lykkes med sparingen din hvis du har satt deg et sparemål. Opprett en spareavtale for fondssparing, da går sparingen av seg selv og du har én mindre ting å huske på. Last ned spareappen Smartspar og kom i gang med sparing.  

Bankrenten er fortsatt lav, og hvis du ikke har spart i fond tidligere kan dette være en god anledning til å begynne. Du trenger ingen forkunnskaper og du kan selv bestemme hvor mye du ønsker å spare. Noen hundrelapper hver måned er nok og det viktigste er å komme i gang.  

Sist, men ikke minst; Ta deg en velfortjent ferie

Det er viktig å lade batteriene når du har anledning, så ferie bør du ta hvis du har mulighet. Hva med å lage et feriebudsjett og samtidig få en bedre oversikt over hva du bruker penger på hver måned? Hvis du blir kjent med ditt eget forbruk, vil det være lettere for deg å spare litt ekstra penger i det daglige når hverdagen er tilbake igjen. Gode råd til norgesferien finner du her

GOD SOMMER 

 

*) Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.